Du är här

2019-09-05 - Samhällsinformation

Polisen varnar för inbrott

Under den senaste tiden har det skett mellan 15 och 20 villainbrott inom Region Nord. Nu varnar polisen och ber allmänheten om att hålla ett öppet öga.

Polisen tror att det kan finnas ett samband mellan inbrotten då tillvägagångssättet har varit detsamma. Gärningspersonerna har tagit sig in genom ett fönster, stulit smycken, kontanter och tillhörigheter som är lätta och gömma för att sedan lämna platsen genom altandörren. Att det är en ökning av inbrott just nu tros kunna bero på älgjakten som är en period då många inte är hemma och har dålig uppsikt över sitt hem.

Nu uppmärksammar polisen invånare inom region Nord (Norbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland) om de pågående inbrotten och uppmanar villaägare att vara uppmärksamma på okända personer eller fordon som rör sig i området. Ta gärna registreringsnumret. Det är inte ovanligt att gärningspersonerna parkerar bilen lite avskilt, till exempel i närheten av en skogsdunge och därefter går till fots till villan/villakvarteret.

Polisen uppmanar även om grannsamverkan. Till exempel om du ska vara borta ett tag så kan du be grannarna ta hand om din post, parkera en bil på din gård så att det ser ut som att någon är hemma och bara helt enkelt hålla ett extra öga på din gård och egendom. 

Vid tips eller iakttagelser, ring polisen på 114 14. Vid pågående brott, ring 112.

 
Dela med dig av denna artikel på: