Du är här

2019-09-11 - Evenemang
Foto: Hugo Thambert

Mångfacetterad Amparo

X Factor, Melodifestivalen och Allsång på Skansen. Men också sångerska i punkduon Strike och det kvinnliga hiphop-kollektivet Femtastic. Fredag 13 september sjunger Kristin Amparo jazz i Blueskällarn på Bruksgården.

Kristin Amparo föddes i Colombia och adopterades till Sverige vid fem månaders ålder. Musikintresset inleddes vid Adolf Fredriks musikklasser och därefter har hon visat upp en imponerande bredd i sitt artisteri. 
Den mångfacetterade sångerskan tilldelades Alice Babs Jazzstipendium 2009 men det var först 2015 som hon gjorde sig ett namn hos den breda allmänheten med ”Din soldat” som hon skrev och sjöng tillsammans med Albin Johnsén.
Kristin Amparo rör sig fritt mellan olika genrer och har bland annat samarbetat med artister som Nina Persson, Oskar Linnros, Daniel Adams-Rey, Looptroop Rockers, Janne Schaffer och Jon Henrik Fjällgren.
Till Perdido Jazz & Blues och deras första höstarrangemang kommer Kristin Amparo med Lilla trion, som består av Nils Kakoseos, gitarr, Love Örsan, bas, och Christopher Cantillo, trummor.

Dela med dig av denna artikel på: