Nyheter/Reportage

Coop öppnar i Björnas gamla strumpfabrik

Efter att Coops butik i Björna brann ner den 14 juli så har orten stått utan affär. Nu är det klart att Coop planerar att öppna upp igen i Björnas gamla strumpfabrik.
– Vi är stolta över att kunna öppna en ny modern butik i Björnas centrum. Butiken ska präglas av matglädje och ett bra och prisvärt sortiment, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord, i ett pressmeddelande.

Då ett bygge av en ny fastighet som Coop kan husera i skulle ta minst 18 månader, och inte anses vara ett beslut som är försvarsbart från ett kostnadsperspektiv, så väljer Coop Nord istället att starta verksamhet i strumpfabriken istället. Arbetet med att förvandla fabriken till en butik kommer att påbörjas så fårt tillträde ges, och när det står klart så kommer den nya butiken både ha större säljyta än tidigare samt miljövänligare utrustning då det kommer till belysning och köldmedia.
– Vi är stolta över att kunna öppna en ny modern butik i Björnas centrum. Butiken ska präglas av matglädje och ett bra och prisvärt sortiment. Våra medarbetare står också i startgroparna för att ge medlemmar och kunder en fin service, säger Thomas Johansson.

Innan fabriken är omgjord och redo för öppning så kan Björnaborna handla online med utkörning. Ambitionen är att den nya butiken ska stå klar och redo för invigning före årsskiftet. Den gamla tomten kommer att saneras och snyggas till så fort alla försäkringsfrågor och utredningar är klara, men vad som händer med den efteråt är ännu oklart.

Publicerat