Du är här

2019-08-08 - Evenemang

I helgen intar nördarna Sliperiet

Nu till helgen, 9 - 11 augusti, blir det att ta sig till Sliperiet om du har ett intresse för japansk populärkultur såsom anime, manga, cosplay och dataspel. Då arrangerar nämligen Örnsköldsviks Manga Förening sitt återkommande konvent Örncon.

Intresset för japansk populärkultur är något som växer allt mer och tillsammans med det så anordnas också flertalet konvent runtom i Sverige varje år. I Örnsköldsvik så har ÖMF anordnat ett lokalt konvent sedan 2009, och efter att ha tagit ett uppehåll under 2018 är nu Örncon tillbaka i sin nionde upplaga.

Och precis som tidigare år så är det myskänslan som är det viktiga under konventet.
– Vi försöker inte att bli det största eller det bästa konventet som går att hitta. Istället så handlar Örncon om att vara ett mindre evenemang med fokus på att skapa myskänsla, säger Ellen Lindström, medlem i Örncons kommitté.

Att det är ett mindre konvent stoppar dock inte ÖMF från att se till att det finns saker att göra. Under helgen så kommer besökare bland annat kunna ta del av cosplay, delta i tävlingar, läsa manga och gå på Pokémon Go-vandring. Det kommer även finnas TV-spel att spela och Örnsköldsviks Spelförening kommer att vara där med olika brädspel som besökarna får prova på.

På Sliperiets scen finns en del underhållning planerad, bland annat Jeopardy med nördiga frågor. En av höjdpunkterna tros kunna bli Batsugame; en tävling där deltagarna måste ta sig igenom utmaningar utan att skratta.

Portarna till Örncon öppnar fredag klockan 13.00 och stänger söndag 15.00.

 

 
Dela med dig av denna artikel på: