Musik

Fröken Julie och dragspelsopera

Glittrande pärlor ur operalitteraturen. Mozart och Puccini delar kvällen med operaallsång, dragspel och Bellman när startskottet går för årets operafestival måndag 15 juli i Nordingrå kyrka. Sedan pågår festivalen fram till 21 juli.

Höga Kusten Operafestival invigs måndag 15 juli i Nordingrå kyrka med bland annat smakprov från festivalens olika konserter, framförda av stråkvartetten Halvcirkel, Henrik Berg, Astrid Robillard, Andreas Franzén, Julia Andersson, Richard Hamrin, Agnes Wästfelt och David Wahlén.
På tisdagen ges en familjeföreställning med fri entré på Järnsta café, en musiksaga med Astrid Robillard och Halvcirkel, och på onsdag blir det dragspelsopera i Dragspelshuset på Mannaminne med accordeonvirtuosen David Wahlén tillsammans med Astrid Robillard, Agnes Wästfeldt, Andreas Franzén och Viktor Nygård.

Torsdag 18 juli är det operaallsång på Järnsta café och på fredag flyttar festivalen in i Gårdsbutiken i Själand där Andreas Franzén och festivalens instrumentalister bjuder på klassiska visor av Bellman och Taube med flera i ny tappning.

Festivalen avslutas där den inleds, i Nordingrå kyrka, med dubbla föreställningar av Fröken Julie lördag och söndag. Julia Andersson, nyutexaminerad från Operahögskolan i Göteborg, debuterar i rollen som fröken Julie, den stigande stjärnan Richard Hamrin axlar rollen som Jean och Kristin gestaltas av svensk-isländska Bayreuth-stipendiaten Agnes Wästfelt. Operan ackompanjeras av stråkkvartetten Halvcirkel.

Publicerat