Mat & dryck

Ö-vikspraliner till final

Fru Hellmans choklad i Örnsköldsvik kan prisas internationellt. Nyligen stod det nämligen klart att pralingjuteriet i Domsjö gått vidare, i två kategorier, till den skandinaviska finalen i den årliga tävlingen International Chocolate Awards – med tanke på de många bidragen en bedrift i sig. En guldmedalj för något av bidragen innebär vidare avancemang till världsfinalen i Florens i oktober.

– Väldigt spännande. Att kunna säga att vi gör världens bästa pralin skulle så klart betyda jättemycket, men bara detta är ett erkännande att vi gör något bra. Det är jätteroligt att få känna så, säger Jenny Hellman, chefskonditor.
I kategorin mixade chokladsorter ställer hon upp med en chokladpralin med mörk choklad-botten och vitt skal, fylld med chokladganache av citronsaft, mjölkchoklad och timjan, samt marmelad av råmixad citron. I kategorin mjölkchoklad tävlar hon med en pralin med lager av saltkaramell, rom och svart- och långpeppar.

Huruvida någon hamnar på den skandinaviska prispallen avgörs under sommaren.

 

Publicerat