Evenemang

Schlager, musikalisk humor & Ted Gärdestad

Ted Gärdestads sista komp-band, Rock’n Roll Machine, kommer till Nolaskolans Aula fredag 6 september för att spela Teds låtar under två timmar.
Arrangören Robin Hörnkvist, Scenklart, kan dessutom presentera ytterligare två arrangemang på Bruksgården i september.

”En hyllning till Ted Gärdestad” blir precis som det låter. Rock’n Roll Machine kom i kontakt med Ted 1991 och det blev ett fem år långt samarbete och omkring 100 konserter. Sedan 2011 åker det 13 personer starka bandet ut på hyllningsturnéer runt om i Sverige, och de levererar Teds musik på samma sätt som han själv ville att det skulle låta.
– Det blir en fet konsert och alla låtar framförs precis som när Ted skrev dem, enda skillnaden är att de sjungs av andra, berättar Robin Hörnkvist, som två veckor senare – lördag 21 september – återupprepar succén Schlageryran, med lokala Stormvind som liveband.
– Vi kör i grund och botten samma koncept som senast, men det blir ännu större – och med en karaokebar i Blueskällarn. 
När första upplagan av Schlageryran arrangerades, i slutet av mars, slöt Ö-viks schlagerfantaster upp och många kom i full schlagerutstyrsel.
– Det är så roligt att se hur stor den här genren är och min målsättning är att köra Schlageryran två gånger om året, vi behöver lite schlager även på hösten, säger Robin.
Fredag 27 september har Scenklart bokat in Östen med Resten till Bruksgården. Enångers stolthet ger sin show ”Privat” och lovar att bjuda på musikaliskt finlir och musikalisk humor, allt i en rasande fart.

Publicerat