Du är här

2019-06-19 - Näringsliv
Foto: Pressbild

Ny tillförordnad vd hos Sekab E-Technology

Från och med juni så får cleantechföretaget Sekab E-Technology en ny tillförordnad vd då Monica Normark tillträder posten och gör sig redo att leda företagets arbetet för ett mer hållbart samhälle.

Monica har tidigare arbetat inom företaget i två år och har bland annat ingått i arbetet med att få till en storskalig produktion av bioflygbränsle och förnybar bensin i projektet Rewofuel. Hon har en doktorsexamen i kemi från Umeå universitet och har sedan 2017 jobbat med Sekab E-technology och teknologiplattformen Celluapp som kan användas för att utvinna socker från olika biomassor, för att sedan användas till produktionen av gröna kemikalier och biobränsle.
– Allt man kan göra av olja kan man i stället göra av skog, vilket förstås är mycket bättre både för miljön och klimatet. Sekab E-Technology utvecklar teknologier för att göra just det, och vår teknologiplattform Celluapp är redo att användas i nya bioraffinaderier. Jag är stolt över att få leda vårt arbete för ett mer hållbart samhälle, säger Monica Normark i ett pressmeddelande.

Monica Normark efterträder Thore Lindgren som vd för Sekab E-Technology. Tillförordnandet gäller året ut.

Dela med dig av denna artikel på: