Du är här

2019-06-15 - Nyheter/Reportage
Foto: Peo Hedin

Paret som basar i Sandviken

De har ordinarie arbeten på var sitt håll, men tänker ändå göra sitt yttersta för att sommarparadiset Sandviken på norra Ulvön ska vara minst lika bra som tidigare.
– Det här är en fantastisk plats att vistas på, säger Eva-Karin Öhman.

Sandvikens fiskeläge förklarades som kulturreservat 2005 och sedan dess har arrendatorerna avlöst varandra. Nu är det paret Eva-Karin Öhman och Peter Hållander som håller i trådarna och laddar för en bra sommar i det pittoreska gamla fiskeläget med 14 kokhus och 8 sjöbodar.
– Det ser riktigt lovande ut. Många av de som hyr stugor på Sandviken kommer tillbaka varje sommar och vi ska självklart se till att de inte blir besvikna, säger Eva-Karin Öhman som gör sin andra sommar på anläggningen, tidigare med Andreas Olsson som arrendator.
– Andreas har lagt en mycket bra grund som vi jobbar vidare på och försöker förädla, säger Peter Hållander som till vardags är biträdande rektor och lärare på Höga Kusten teoretiska gymnasium. 
Eva-Karin är kontorschef på Företagarna i Örnsköldsvik och vd på ett bemanningsföretag.
– Det blir säkert mycket jobb och en del sena kvällar, men vi båda ser mycket fram emot att ta emot gästerna och driva Sandviken, fortsätter Peter.
Anläggningen öppnar 29 juni och stänger den 3 augusti, men tjuvstartar med att hålla öppet för bokning på midsommarafton och midsommardagen.

Läs mer på www.sandvikenulvon.com.

Dela med dig av denna artikel på: