Nyheter/Reportage

Må får ny mellanlagringshall

En 2 500 kvadratmeter stor mellanlagringshall håller på att byggas på Må återvinningscentral. När hallen står klar så ska den inte bara ersätta den nuvarande platsen för mellanlagring utan också göra det möjligt att hantera avfall på ett miljövänligare och mer rationellt vis.

Förutom att vara 2 500 kvadratmeter stor så kommer den nya mellanlagringshallen ha en fri höjd på 8,7 meter. Den kommer även få en urlastningsramp som ligger 2,2 meter under marknivån, vilket bland annat kommer tillåta 24 meter långa llastbilar att kunna köra in i hallen och få sina flak lastade med avfall som ska till återvinning.

Ett av de tviktiga med den nya hallen är att all hantering kommer ske i ett slutet system, vilket förhindrar att avfall blåser omkring på området. Runt 21 000 ton avfall kommer årligen att mellanlagras i den nya hallen och all tippning och utlastning kommer att sek i hallen, så därför är hallens slutna system särskilt viktig. 

Bygget av hallen påbörjades i maj och beräknas vara klart vid årskiftet. Den totala kostnaden är beräknad till 25 miljoner kronor.

Du kan läsa mer på Mivas hemsida.

Publicerat