Du är här

2019-05-25 - Övrig kultur
  • Foto Laila Estvall
  • Foto Laila Estvall
  • Foto Laila Estvall

Missförstådda skurkar

Omkring 170 barn och ungdomar medverkar nu i helgen på vårens största skurkfest … eller är det kanske en kurs för superhjältar? Showdans ger föreställningen MASK på Folkan Teater vid tre tillfällen, och det blir nog inte så skurkaktigt som man kan tro.

MASK är en förkortning av Missförstådda Anonyma Skurkars Klubb, och det är dessa det handlar om när medlemmarna i Showdans sätter upp vårens stora föreställning. Den stora stygga vargen har kallat alla sina vänner till ett krismöte för att dom tillsammans ska förändra sin skurk-image.
– Jag kan väl avslöja att det inte blir någon läskig föreställning, vi satsar mer på humor och skurkarna vill helst bli goda. Vi får möta lejon, smurfar, tanter och massa andra figurer i en snubblande rolig show, säger Laila Estvall, som startade Showdans för snart 15 år sedan och i dagsläget har omkring 180 barn och ungdomar mellan 3 och 16 år som dansar en eller flera gånger i veckan på Ängetskolan.
– Det känns jätteroligt att det är så många som vill dansa.
Nästan alla är med under föreställningarna på Folkan Teater som visas två gånger på lördag, 10.00 och 13.30, och en gång på söndag, 10.00.

Dela med dig av denna artikel på: