Du är här

2019-04-14 - Motor
Foto: Joakim Bergström

Bubblaträff firar 30

När Bug Convention intar Mosjö camping i slutet av juni är det för att fira 30-årsjubileum. Volkswagen, Folkvagn, Folka, VW, Bubbla, kärt barn har många namn och i det här fallet en gemensam nämnare – det måste vara luftkylt.

Allt började i slutet av 80-talet när ett kompisgäng med gemensamt intresse för just Folkvagnar besökte en stor träff på Mantorp. Där väcktes idén om att skapa en egen träff i Örnsköldsvik. Bug Convention hade premiär 1989 och har genom åren arrangerats på olika platser i kommunen.
– Vi fick byta plats några gånger när förutsättningarna förändrades men nu har vi verkligen hittat hem på Mosjö camping, säger Joakim Bergström, ordförande i arrangerande Övik Bug fans. Vi startade ett riktigt bra samarbete med förra ägaren och med nuvarande ägare fungerar allting klockrent. Gästerna säger det samma, att vi verkligen har hittat hem. Läget nära E4, tillgången till boende, sjön, badplatsen och den service som campingen erbjuder passar oss perfekt.

Förutom de riktiga entusiasterna, som kommer till träffen för att ställa ut sina bilar och träffa likasinnade, kommer besökare för att se på bilarna och uppleva nostalgi. 
– De flesta har någon form av relation till de här bilarna och minns att de själva åkt i dem eller att någon i familjen haft en. Vi har många besökare på vår träff som kanske inte själva har ett bilintresse men som tar med familjen för att uppleva våra bilar. I år blir det något extra eftersom vi jubilerar. Vi bjuder på jubileumsfika, livemusik och det kommer att finnas något extra för barnen. Fri entré är det som alltid.

Den officiella träffdagen är lördag 29 juni. Förra veckan öppnade anmälan för de som vill delta med bil på träffen och redan efter en dag var platserna med boende fullbokade. Vid 10-årsjubileet på Gullvik passerades gränsen på 100 deltagande bilar och det har hållit i sig.
– Intresset är stort och det kommer deltagare från hela landet, säger Jocke. Vi drar igång arbetet nu med alla förberedelser och hoppas på ett riktigt härligt jubileum i sommar. 

Dela med dig av denna artikel på: