Du är här

2019-03-23 - Näringsliv
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

Växer vidare i större butik

Det började med en webbshop hemma i lägenheten. Fem år senare har Jeanettes Naturliga Norrland vuxit ur både gästrummet och lokalen på Vikingagatan.
Om en vecka går flyttlasset till nya lokal med dubbelt så stor butiksyta.

Ett år efter starten 2014 hade omsättningen i Jeanette Hedells webbshop ökat så mycket att det till slut blev ohållbart att hålla till hemma i lägenheten.
– Det stod kartonger överallt och det blev väldigt mycket spring upp och ned för trappan, säger Jeanette och skrattar åt minnet.
Det som började med försäljning av några få hälsokostprodukter för människor har vuxit till en webbshop och en fysisk butik som tar ett helhetsgrepp om mat och hälsa för såväl människa som djur.
Den första flytten gick från gästrummet där hemma till lokalen på Vikingagatan, som Jeanette nu är på väg att lämna.
– När jag flyttade in här fick jag frågan från en hovslagare om att börja sälja Hippo hästfoder eftersom närmaste återförsäljare fanns i Sundsvall. Sedan dess har jag utökat sortimentet med foder, kosttillskott och tillbehör för människa, häst, hund och höns.

Alla produkter i butiken är noggrant utvalda av Jeanette som ägnar mycket tid åt att läsa innehållsförteckningar och att följa forskning och nya rön.
– Vi vill ju själva undvika att äta allt för mycket processad mat så varför ska vi låta våra djur göra det?
Jeanette visar på innehållsförteckningen på en stor säck med hundfoder.
– Så här ska det se ut, med få ingredienser och utan tillsatser. Hos flera kända tillverkare kan den här listan vara oändligt lång och full med ord som det inte går att förstå.
Flytten till Arnäsvägen kommer allt närmare. Fredag 29 mars klipper kommunalrådet Anna-Britta Åkerlind bandet och sedan blir det firande i dagarna två. Jeanette ser fram emot den större lokalen.
– Det blir en trevligare butiksmiljö för kunderna och mer praktiskt för personalen. Dessutom får vi en bättre kundparkering där och närheten till Granngården gör att kunderna får ett bredare utbud och kan handla allt de behöver vid samma tillfälle.

Ökad webbhandel anges ofta som orsak till att många butiker i dag tvingas lägga ned. Jeanette har med sitt Naturliga Norrland gjort en omvänd resa, där en liten webbshopp vuxit och utökats med en fysisk butik som nu växer vidare. Målet vid starten var att kunna försörja sig själv och att en dag kanske även kunna försörja fler.
– Jag har två anställda i företaget i dag och fortsätter vi att växa kanske de tjänst-erna behöver utökas i framtiden.

Dela med dig av denna artikel på: