Du är här

2019-03-15 - Politik

Nicke från Ö-vik ersätter Björklund?

En tidigare ö-viksbo blir ny partiledare för Liberalerna. Ja, så blir fallet om partimedlemmarna i Örnsköldsvik får bestämma. De nominerar nämligen Nicke Grahn till att ersätta Jan Björklund på partiledarposten.

– Få har en förmåga att ge svar på verkliga frågor vi alla stöter på i vardagen som Nicke Grahn, förklarar föreningens ordförande André Strödin.

När Nicke Grahn 2001 utsågs till kommunstyrelsens ordförande i Dorotea var han den förste liberal norr om Uppsala på den positionen.

– Nicke har en gedigen politisk erfarenhet från alla politiska nivåer och en tydlig liberal kompass, berättar André Strödin.

– Han har en förmåga att väcka lust och nyfikenhet för den liberala politiken. Samtidigt kan han hittapraktiska lösningar och en gemensam liberal politik även för de mest svårlösta liberala frågorna.

Nicke Grahn, somväxte upp i Örnsköldsvik, är i dag kommun- och landstingspolitiker i Dorotea, Västerbotten. Han är chef för miljöenheten i Dorotea och kommunalråd på deltid.

Vilken fråga ser du som viktigast för Liberalerna?

– Liberalerna ska bli partiet som har en politik för hela landet - på riktigt. Sverige har idag Västeuropas sämsta landsbygdspolitik. Det är en av Liberalernas viktigaste frågor. Det och miljöfrågor avgör att du har frihet att välja var du vill bo och leva.

Vilken betydelse har det liberala ledarskapet för att ena landet?

– Vi är många i delar av landet som känner oss förbisedda och bortglömda. Jag står för en liberal mittenpolitik med en stark profil mot miljö. Jag vill se ett liberalt ledarskap som bygger en framtid för hela landet.

Hur kan du bidra till att bredda det politiska landskapet i Sverige?

– Jag är inte en konfliktpolitiker utan vill att goda krafter ska samarbeta för att hitta konkreta lösningar framåt. Det har jag gjort i Dorotea och i Västerbotten. Det är erfarenheter som kommer vara viktiga för Sverige.

Dela med dig av denna artikel på: