Du är här

2019-03-17 - Teater
Foto: Morgan Norman

Radikal optimist

Han har gjort hyllade rollfigurer som femfaldigt frånskilda tvåbarnsmamman Tiffany Persson, journalisten Morgan Pålsson, tv-programledaren Mike Higgins och kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson. Torsdag 4 april kommer Anders Jansson som sig själv till Folkan Teater med sin soloföreställning.

Anders Janssons enmansshow ”Radikal Optimist” har fått ett varmt mottagande både av publik och recensenter. Han bjuder på en humorföreställning i högt tempo med berättelser om bland annat Anders Janssons kärlek till tabletter och hans skräckblandade fascination för tänkande teknik.

Anders Jansson inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum. Ett upplägg som uppenbarligen både recensenter och publiken uppskattar.
– Jag är så glad att få ha roligt tillsammans med publiken. Den här föreställningen känns lite mer personlig än min förra och det verkar publiken gilla. Jag hoppas att de efteråt känner sig inspirerade, glada och fulla av energi. Så som jag gör, skriver Anders Jansson i ett pressmeddelande.

Titeln ”Radikal Optimist” grundar sig i att folk i dessa tider av oro över samtiden med exempelvis klimatförändringar och en allt hårdare ton i samhällsdebatten kanske behöver en motvikt i form av en glädjefull och positiv föreställning.
– Jag har en optimistisk syn på livet och försöker hitta gott i det mesta. I föreställningen vill jag försöka smitta andra med min syn på livet. Folk kan kanske behöva en helkväll med en radikal optimist.

 

Dela med dig av denna artikel på: