Du är här

2019-03-07 - Nöje & kultur
Ulla Sjöström, Musikmakarnas rektor. Foto: Håkan Nordström

Musikmakarna prisat av regeringen

Under onsdagen så delade regeringen ut det årliga Musikexportpriset, som i år gick till Ludwig Göransson. Men under ceremonin så prisades även Musikmakarna i Örnsköldsvik då de fick ta emot årets hedersomnämnande.
– Galet spännande, jättekul och så hedrande, säger rektor Ulla Sjöström till SR P4 Västernorrland.

Musikmakarna och dess rektor Ulla Sjöström fick igår ta emot regeringens "Hedersomnämnande för insatser av särskild betydelse för svensk musiks internationalisering". Regeringen motiveringen till att Musikmakarna fick ta emot priset lyder:

”De senaste åren har svensk och internationell musikbransch vallfärdat till Örnsköldsvik. Under parollen "It all starts with a great song", har en utbildning på orten närt morgondagens låtskrivarstjärnor under 20 år och skapat sig ett välförtjänt rykte som plantskola för unika talanger. Här har hitmakare som LÉON, Agrin Rahmani, Joy & Linnea Deb, SKOTT, SHY Martin & SHY Nodi med många fler fått de verktyg de behövde i sin låda för en lysande musikskaparkarriär.

Ett oförtröttligt arbete lett av eldsjälar som brinner för musik, och rektorn Ulla Sjöström som aldrig kompromissat med sin vision, har gett Sverige inte bara sin första låtskrivarutbildning, utan också stora internationella musikframgångar. Skolan har inte bara lyft en hel yrkeskategori till oanade höjder utan även gjort en stor insats för jämställdheten i svensk musikbransch.”

 
Dela med dig av denna artikel på: