Musik

Packet är tillbaka

Örnsköldsviks Folkmusikförening har som tradition att arrangera en konsertkväll i anknytning till Irlands nationaldag St Patrick´s Day. Ikväll, lördag 16 mars, är det dags och årets huvudnummer är Per Persson & Nya Packet.

Perssons Pack bildades för 30 år sedan och fram till 1995 släppte de sex hyllade plattor och turnerade frisk runt om i landet. Men sedan blev det tyst. Enligt Per Persson själv lindades gruppen in i en kokong, gnistan fanns inte kvar längre.
Per Persson fortsatte att skriva musik åt andra, bland annat Totta Näslund, Brolle, Ainbusk Singers och Engmans Kapell. Men nu har han väckt liv i packet igen och under namnet Per Persson & Nya Packet kör de tre utsålda fredagar i rad på Nalen i Stockholm och dagen efter tredje konserten bilar bandet upp till Örnsköldsvik för att vara huvudakt på St Patrick´s Day i Blueskällarn på Bruksgården.

Ytterligare tre akter står på scen i Blueskällarn under kvällen: Robert Wikberg (Åbo), Bojtikken Rovers (Umeå/Bojtiken/Kittelfjäll) samt legendariska ö-viksbandet Irish Brew. Arrangör för St Patrick´s Day-partyt är som sagt Örnsköldsviks Folkmusikförening.

Publicerat