Du är här

2019-02-28 - Innebandy
Foto: Ulf Eklund

Det stora äventyret

I över ett år har Gullänget/Krokstas juniorer förberett sig för lagets största äventyr. Imorgon fredag lämnar tjejerna Örnsköldsvik för mångmiljonstaden Shanghai i Folkrepubliken Kina.

Med uppdraget att marknadsföra innebandy.

Sett till antalet utövare är innebandy landets största inomhusidrott med närmare 120 000 licenserade spelare och världen över växer sporten för varje år då nya innebandyförbund bildas. 22 länder bedriver numera verksamhet och senast i raden att bilda nationellt förbund var Mongoliet och Uzbekistan.

Nu tyder mycket på att även ett gigantiskt land som Kina är på väg åt samma håll. Det är i det sammanhanget som ett piggt innebandylag från Sverige och lilla Örnsköldsvik är inbjudet till Shanghai, som med sina nära 30 miljoner invånare är en av världens största städer.
– Vi knöt kontakter med en inflytelserik person från Kina i samband med att vi genomförde Umeå Floorball Festival 2017, berättar Stefan Sundqvist, delägare i arrangemangsföretaget Sport & Adventure och juniortränare i Gullänget/Kroksta.
Nu står laget alltså inför ett stort äventyr där uppdraget är att under tio dagar visa upp och föreläsa om innebandy samt spela ett flertal matcher.
– Vi ska bland annat delta i Shanghai Floorball Open och vi har förberett tjejerna på att det förmodligen blir stor variation på motståndet, fortsätter Stefan Sundqvist.

Sportministeriet i Shanghai hjälper till med transporter när ö-vikstjejerrna väl är framme. Men i övrigt när det gäller resa och logi har laget fått kraftsamla på egen hand. Mer än ett år av förberedelser har alltså krävts och imorgon är det dags att ge sig i väg.
– Hela laget med ledare och några föräldrar reser i väg och ärligt talat vet vi inte så mycket om vad vi har att vänta. Vi är inställda på ett stort och spännande äventyr, säger forwarden och lagkaptenen Stina Olsson.

Dela med dig av denna artikel på: