Övrigt

Ett oväntat frieri

Det står Alla hjärtans dag i kalendern i morgon och luften fylls av romantik. Kanske kommer ett och annat frieri?
Vi på 7:an efterlyser nu våra läsares mest kreativa och romantiska frierier. Inspirationen fick vi när vi såg bilderna från dagen då Johanna överraskades av Anders frieri, mitt i ett modelluppdrag.

Det var i början av december förra året som Johanna Näslund och hennes sambo Anders Sjöroos ställde upp som modeller för en bröllopsfotografering. Frågan fick de från Johannas frisör Åsa Berggren som använt Johanna som modell även vid andra stylinguppdrag. Tillsammans med fotograf Carola Harnesk skapar Åsa inspirationsbilder till ett nyhetsbrev för en frisörkedja.
– Jag gillade Åsas idé om att styla ett brudpar på temat black swan och fota i Statts vackra lokaler, så jag tackade ja direkt eftersom jag visste att Andreas också skulle tycka att det var en kul grej, säger Johanna. 
Det blev en heldag med styling och fotosession. När sista bilden var tagen fick Johanna hjälp av Åsa att ta av den stora kjolen som skapats på en ställning av hönsnät. Just som Carola skulle plocka ihop sin utrustning frågade Andreas om de inte kan ta några bilder till.
– Jag tänkte att han måste skämta för vi hade ju redan tagit typ en miljon bilder, men plötsligt var Carola med på att ta några sista snabba bilder så vi fortsatte att posera och plötsligt går Andreas ner på knä. Jag fattade ingenting och tänkte att han fortfarande var i sin roll så jag tittade in i kameran i stället för på honom. Åsa får lov att säga till mig att det är på riktigt.
Johannas spontana reaktion var att skrika: ”Nej, du skojar!” Följt av: ”Ja, så klart!”. Allt fångades på film eftersom Andreas hunnit viska till Carola att han skulle fria, en idé han fick när modelluppdraget närmade sig. Ringen han höll fram var lånad för fotograferingen. Nu blir det Johanna som får välja ut en ring.
– Andreas känner mig och vet att jag vill bestämma själv. Datum för bröllopet är inte bestämt än och inte heller var det blir. Vi är båda kreativa så det lär inte bli något vanligt bröllop. Det kan bli något storslaget eller så åker vi i väg på egen hand.

Vi söker fler kreativa frierier!
Var ert frieri en stundens ingivelse eller resultatet av noggrann planering och många förberedelser? Vi vill höra fler berättelser om kreativa och romantiska frierier. Skicka din unika frieriberättelse till: redaktion@7an.se

Publicerat