Musik

Rockfesten blir publiksuccé

Första upplagan av Örnsköldsvik Rockfest på Bruksgården lördag 16 februari blir en riktig folkfest.
– Vi har sålt 750 biljetter och det är bara ett fåtal kvar, säger Per Karlsson hos arrangören Karlsson & Norberg.

Åtta band – Dead by April, Smash into pieces, Lillasyster, Corroded, Veritas, Moonshine Avenue, Gunstruck och Scarlet – avlöser varandra på två scener under första upplagan av Örnsköldsvik Rockfest. En musikfest som har alla förutsättningar för att bli en riktig succé.
– Vi har sålt så bra att vi fått ändra på upplägget. Tanken var först att de fyra mindre banden skulle spela i Blues-källarn men nu kör vi dubbla scener uppe i restaurangen i stället. Vi kommer fortfarande att ha öppet i Blueskällarn men det blir ett ställe att gå till om man vill komma ifrån livemusiken lite, vi kör en bra playlist med hårdrock där nere, berättar Per Karlsson, som är mycket nöjd med gensvaret från den hårdrocks-intresserade ö-vikspubliken.
– Det har absolut gått bättre än vi hoppats på.
Vid några tillfällen tidigare har Bruksgården (tidigare Brux) haft fullsatt, och Åsa Niederbach – som sedan årsskiftet tagit över verksamheten – ser fram emot ännu en fullsatt kväll.
– Med 800 personer blir det lapp på luckan. Vi har testat den volymen och vet att det funkar, och det är förstås jätte-roligt att så många letat sig ut, säger Åsa.
En sådan publikfest medför dessutom att Örnsköldsvik kan räkna med att rockfesten blir årligt återkommande.
– Ja, det har hela tiden varit tanken, vi kör nog ungefär samma datum nästa år också, lovar Per Karlsson.

Örnsköldsvik Rockfest

När? 16 februari 18-01.
Var? Bruksgården.
Hur? Åtta band på två scener: Dead by April (Göteborg), Smash into pieces (Örebro), Lillasyster (Göteborg), Corroded (Ånge), Veritas (Örnsköldsvik), Moonshine Avenue (Timrå), Gunstruck (Ånge) och Scarlet (Stockholm).
Arrangör: Karlsson & Norberg.

Publicerat