Du är här

2019-01-31 - Teater
Foto: Åse Bengtsson-Helin

Spring, Uje, Spring

Vad händer när livet tar vändningar du inte kunde fantisera om? Vad måste du hinna med innan du dör, och vad måste du inte hinna?
Uje Brandelius ger en både gripande och mycket rolig soloföreställning om dessa frågor på Folkan Teater onsdag 13 februari.

Uje Brandelius hade frontat bandet Doktor Kosmos i 24 år när han hösten 2015 släppte soloskivan ”Spring, Uje, spring”. En platta med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. När den var släppt började han planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm och i samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle – Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. 

Föreställningen blev än mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan. Dagens Nyheter gav den full pott och tyckte att föreställningen borde filmas och sändas i tv på julafton varje år, och Henrik Schyffert skrev: ”Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.”

Nu är Uje Brandelius ute med sin föreställning utan band, helt solo i en intim version. Arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Dela med dig av denna artikel på: