Nyheter/Reportage

Anpassat för individen

Orkar jag? Passar jag in? Är jag för ung eller för gammal? Hos Modo Sports Academy byts frågorna ut till utropstecken eftersom det finns plats för alla.
Oavsett målsättning och träningsbakgrund.

Av naturliga skäl leder namnet på verksamheten i Fjällräven Center till ishockey på elitnivå, men spelarna i ungdoms-, junior-, och seniorlag utgör bara ett fåtal av alla som upptäckt fördelarna med det som Modo Sports Academy kan erbjuda. Där finns det nämligen plats för alla; från den fullödiga elitidrottaren i sina bästa år till den trötta pensionären som har ont lite varstans.
– Vi erbjuder tester, träning, kostrådgivning, friskvård, rehabilitering, massage och en rad andra tjänster som är anpassad för individen. Tillsammans med viljan och våra kunskaper skapar vi möjligheter att uppfylla önskemålen, säger träningscoachen Joakim Bäckström.
Helen Wiberg är en i raden av besökare som hittat glädjen i den personliga träningen.
– Man kan ha haft en jobbig dag, men ett pass hos MSA gör att det som tidigare var jobbigt plötsligt är borta. Man känner sig välkommen precis som man är för man tränar ju för sitt eget välmående och inte för andras, säger hon och fortsätter:
– Personalens positiva attityd och kunskaper är bland det allra bästa. Man får hjälp om man inte kommer ihåg hur övningen ska göras rätt och tips på nya övningar om så önskas.

Modo Sports Academy är ett gym där man kan få en egen personlig tränare och vill man ägna sig åt gruppträning finns det heller inga hinder. Håkan Edin representerar företaget Nouryon, tidigare Akzo Nobel, som under många år haft en hälsoklubb för att främja hälsan hos sina medarbetare.
– En aktivitet har varit gruppträning i olika former, men tyvärr så har dessa avtagit ganska fort. Träningen på MSA har varit tvärtom. Nu är vi inne på femte omgången och intresset håller fortfarande i sig. 80 procent av de som började träna första omgången är fortfarande med och tränar, vilket är fantastiskt, säger Håkan.
Det många tycker är roligt är att träningen är så varierande med nya övningar varje vecka.
– Några har inte tränat på många år, medan andra är ganska vältränade. Men det fungerar utmärkt att köra gemensamma pass ändå och utbyta träningserfarenheter. Flera av oss har fått mindre eller inga problem alls i exempelvis ryggen, så vi har fått kvitton på att träningen ger resultat, fortsätter Håkan.

Modo Sports Academys öppettider gör att man i princip kan träna när som helst på dygnet. 
– Det är fantastiskt att få hjälpa elitidrottare i sin träning. Men det är minst lika roligt att få vara en viktig del i en vanlig människans resa mot ett skönare och friskare liv, säger sjukgymnasten och kiropraktorn Magnus Håkansson.

Publicerat