Miljö

Miljoner till miljösmart tillväxt

Allt fler inser att vi med begränsade resurser behöver samarbeta för att skapa en hållbar utveckling där och minska miljöpåverkan. Nu kan man göra skillnad genom att söka stöd hos Leader Höga Kusten för att utveckla tjänster eller produkter som skapar en miljödriven tillväxt inom regionen.

 – Vi vill göra det vi kan för att bidra till utveckling i Höga Kusten, samtidigt som man gör en insats för miljön, säger Jenny Edvinsson, Verksamhetsledare Leader Höga Kusten.
Insikten om att jordens resurser är begränsade växer. En omställning till en hållbar utveckling innebär en omvärdering och omstrukturering av våra samhällen på alla nivåer och i det spelar lokalsamhället en framträdande roll. 
– Det krävs att samhället samarbetar för en hållbar tillväxt, så att våra behov tillgodoses utan att kommande generationers möjligheter äventyras och där spelar lokala initiativ en jätteviktig roll. Vi hoppas med satsningen lyfta frågan i regionen ytterligare, säger Jenny Edvinsson.
Nu öppnar Leader Höga Kusten en utlysning om 2 miljoner kronor satsningar på tjänster eller produkter för en miljödriven tillväxt som gynnar den lokala och regionala utvecklingen inom de fyra Höga Kusten-kommunerna, Sollefteå, Kramfors, Härnösand och Örnsköldsvik. Projektstödet kan sökas av företag, föreningar och offentliga parter i samarbete och stöd kan erhållas mellan 40% till 90% av projektets kostnad. 
– Hos Leader Höga Kusten jobbar vi för att ge möjlighet till ökat entreprenörskap och med denna satsning är vi glada att även kunna främja ny teknik och utveckling av nya produkter och tjänster som bidrar till en miljösmart tillväxt i vår region. Vi uppmanar alla med idéer som kan passa in att höra av sig, vi kan även hjälpa till att bolla tankar och möjligheter, avslutar Jenny. 

Villkor för projektansökan: 
Intresseanmälan tas emot löpande från och med den 15 januari till den 15 februari 2019. Därefter kommer Leader Höga Kustens styrelse (LAG) att göra en bedömning av vilka ansökningar som kan gå vidare till en fullskalig projektansökan.

Publicerat