Du är här

2018-12-06 - Övrigt
Bild: Örnsköldsviks kommun

Kommunen tackade brandbekämpare

Under sommaren bekämpade räddningstjänstens heltids- och deltidsbrandmän och brandvärnen flera skogsbränder runt om i kommunen. Igår kväll bjöd kommunen in alla som hjälpt till för att tacka för deras insatser och ha en trevlig stund tillsammans.

Under kvällen höll bland annat samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Leif Lindholm tal och man visade även ett bildspel från sommarens dramatik.

– Detta är ett tillfälle för oss att visa vår uppskattning för insatserna i brandbekämpandet. Det har varit tuffa förhållanden och det är fantastiskt att se den uthållighet och det stora engagemang som finns. Vill även passa på att tacka alla som hade beredskap ikväll och inte kunde delta på plats, säger Leif på kommunens hemsida.

Sommarens värme och torka resulterade i många, både stora och små bränder i terräng. Under perioden 10 juni- 30 juli inkom 180 larm till räddningstjänsten i kommunen, varav 84 var kopplade till bränder i skog och mark. Branden i Brattsjö var den största insatsen i kommunen och den femte största branden i landet under sommaren 2018. Branden omfattade totalt cirka 600 hektar.

Sammanlagt deltog cirka 350 personer från räddningstjänsten och brandvärnen under sommarens insatser. Därutöver deltog även hemvärnet, LRF, helikopterpersonal samt frivilliga.

Dela med dig av denna artikel på: