Skola & utbildning

Krokodronten invigs i Bjästa

Torsdag 29 november invigs den nya utemiljön och skulpturgruppen ”Krokodronten med vänner” vid Skärgårdens förskola i Bjästa.

Genom ett samarbete mellan Örnsköldsviks kommun och Nätterlundsstiftelsen har tre nya skulpturer, en krokdront, en bäver och en säl placerats på utegården. Bakom verket står konstnären Eva Fornåå som med hjälp av förslag och inspiration från barnen på förskolan skapat djuren.

Under hösten har Örnsköldsviks kommun även utvecklat och förbättrat utemiljön vid förskolan, för att öka tillgängligheten och skapa fler tillfällen för lek, rörelse och kreativitet. Bland annat har utemiljön utökats med en klätterställning, ett bollplank och en karusell, även nya träd och buskar har planterats.

– Arbetet med utemiljön i stort och den skulpturala utformningen har varit delar i en och samma process. Det gör att slutresultatet känns som en väl sammanvägd helhet där allt tillsammans bildar en lustfylld och stimulerande miljö, säger Anders Thorsén, samordnare för Nätterlundstiftelsen.


 

Publicerat