Du är här

2018-11-26 - Evenemang

Diggiloo till Skule Naturscen

2 augusti stannar 2019 års Diggiloo-turné till i Höga Kusten, med Jessica Andersson, Magnus Carlsson, Thomas Petersson, John Lundvik, Mimi Werner, Mariette, David Lindgren och Arvingarna.

Proppfylld med några av våra mest folkkära artister, grymma dansare och ett förstklassigt band – Sveriges soligaste sommarturné Diggiloo är tillbaka för att återigen bjuda på tre timmar underhållning. Det blir härlig musik, massor av skratt och en stor dos kärlek precis som vanligt.

Det gick inte att lämna ”världens roligaste sommarjobb”, säger Jessica Andersson som återvänder till Diggiloo.
– Jag försökte hålla ett pokerfejs, men suget kom tillbaka, säger hon med ett skratt.

Med sexton år på vägarna har Diggiloo-turnén blivit ett nästan lika säkert sommartecken som midsommar, grillfest, strandliv och ljusa kvällar. Nästa sommar blir inget undantag. Showen ger sig ut på turné igen, och den här gången är sångerskan Jessica Andersson tillbaka.
Jessica medverkade redan vid första turnén 2003, men 2017 valde hon att lämna Diggiloo.
– Jag bestämde mig för att kliva av och pröva egna grejer ett tag. Du vet, ge egna konserter för en publik på 900 snarare än 9 000. Bli programledare i TV3, för Ensam mamma söker. Pröva det som är utanför min comfort zone. Men David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka, säger Jessica.

Någon regelrätt skilsmässa var det dock aldrig tal om när hon hoppade av.
– Jag har velat få tid för andra grejer, utanför scenen också. Ha sommarlov med min son och min nye man, flytta från Trollhättan till Göteborg. Och lära mig att öppna ostron utan att skära mig.

En av Diggiloos styrkor, som gör att publiken återkommer, är att showen är en härlig upplevelse för alla generationer. Det är förklaringen till Diggiloos miljonpublik genom åren, menar Jessica.
– Jag är stolt över att återigen få bli en del av Sveriges största jukebox. Lasse Holm och numera David Lindgren gör en otrolig insats, som håller igång den här cirkusen, tipsar om låtar och föreslår nya artister. När vi började för länge sedan var det en säsong i taget, med legender som Barbro och Sven-Erik Magnusson. Nu har det blivit en institution, som Allsång på Skansen och sommarpratarna. Inte ens Ulf Lundell kan väl skryta med sexton sommarturnéer i rad, säger Jessica.

Utöver Jessica Andersson medverkar tio andra artister på årets turné. Till debutanterna hör västsvenska kvartetten Arvingarna, kungliga hitmakaren och Växjösonen John Lundvik och country-rockaren Mimi Werner från Borås. På turnén medföljer också den 30-årsjubilerande komikern Thomas Petersson, mångsidige Magnus Carlsson, halländska kometen Mariette och den sammanhållande länken, programledaren och Mello-profilen David Lindgren.
– Grundbulten är en väldigt hög musikalisk nivå, oavsett genre. Sedan har vi förstås schlagerhits i varierad form, varvat med pop, listettor från USA och svenska klassiker som vi gör i ny tappning, säger David Lindgren.

Biljetterna till Diggiloo släpps 1 december.

 

Dela med dig av denna artikel på: