Modo Hockey

Tingsryd nästa för Modo

"Jag tror att vi kommer möta ett Tingsryd som jobbar betydligt hårdare framför eget mål, än i första mötet", säger tränare Björn Hellkvist inför kvällens tredje raka bortamatch.


Angående senaste matchen mot Västervik:
– Matchen mot Västervik var ett steg bakåt, om man kollar på den här tävlingsinstinkten som vi har pratat om. Vi förlorade avsevärt fler dueller än vad vi gjorde mot Pantern, när det kommer till man mot man-dueller, tacklingsdueller och så vidare, säger Björn Hellkvist och fortsätter:
– Det var inte vad vi hoppades på. Jag tycker inte att vi provade Västervik särskilt hårt. Det var krig där ute igår och jag är glad att vi lyckades få poäng. Men mycket vill ha mer och jag hade helst velat ha två eller tre poäng med oss.

Matchen mot Tingsryd blir sista matchen under roadtripen innan man vänder hem. Till den matchen ska man försöka hitta tillbaka till den tävlingsinstinkten som man bland annat visade upp mot Pantern.

– Idag (läs igår) har vi tränat på att tävla. Det handlar mycket om vilka värderingar du har, och bilden av vad du ska göra när du är ute på isen. Det är de som är det svåra i hockey och lagsport överlag, få alla att vara på tå direkt från början, säger Hellkvist och fortsätter:
– Alla vill såklart vinna, det är inte det de handlar om. Men man måste inse vad det kostar att vinna hockeymatcher. Man måste omfamna det faktum att hockey till viss del är en kampsport, såväl som det är en lagbollsport, säger han.

 

Publicerat