Övrigt

Hur vill du att det ska byggas i Örnsköldsvik?

Var och hur vill du att det ska byggas i Örnsköldsvik i framtiden? Örnsköldsvik kommuns översiktsplan för centralorten är nu ute för samråd och kommunen söker dina synpunkter.

Kommunen presenterar under hösten ”Fördjupad översiktsplan för Örnsköldsviks centralort”, ett förslag på en plan över hur mål, strategier och inriktning för den fysiska planeringen av Örnsköldsviks centralort ska se ut fram till år 2040. Planen ska även ge vägledning för beslut om hur mark- och vattenområden ska användas och hur den byggda miljön ska utvecklas och bevaras. 

Översiktsplanen ska fungera som en karta över framtiden som visar hur kommunen vill att centralorten ska utvecklas, men innehåller inga detaljer. I planen tas höjd för att kommunen år 2030 kommer att ha ökat antalet invånare med cirka 10 000 och att mark reserveras för att kunna bygga cirka 3000 fler bostäder. 

Nu söker kommunen synpunkter från kommunens invånare. Fram till den 7 november 2018 så är planen ute för samråd, vilket innebär att alla som vill kan både ta del av förslaget och lämna sina synpunkter.
– Vi är angelägna om att få planförslaget belyst ur ett brett perspektiv och hoppas att många olika intressegrupper ska vilja bidra med sina synpunkter, säger Elisabeth Strand Hübinette, strategisk samhällsplanerare på kommunens tillväxtavdelning i ett pressmeddelande.

För att ta del av planen och lämna synpunkter, besök Örnsköldsviks kommuns hemsida.

Publicerat