Nyheter/Reportage

Ny restauratör på Ö-viks flygplats

Från och med den 1 november har flygplatsen en ny restauratör för restaurangen samt butiken. Ett nybildat bolag med fokus på hållbarhet kommer att ta över och under de första fyra månaderna testa sig fram till ett koncept där det socialt och ekologiskt hållbara står i fokus.

Bakom bolaget återfinns Torstein Bratvold, Simon Miderfjäll och Stina Haglund.

Torstein Bratvold är entreprenör boende i Umeå och har bland annat drivit Umeåbygdens etableringscentrum. Hans intresse i bolaget är att utveckla konceptet på en plats för att sedan kunna genomföra även på andra platser i landet.

Simon Miderfjäll är VD för det sociala företaget GF Chansen med verksamhet i Umeå och Örnsköldsvik. Simon brinner för hållbara affärsmodeller när det kommer till socialt entreprenörskap.

Stina Haglund är entreprenör och företagare i Örnsköldsvik. Hon driver bland annat Offcoff på Lasarettsgatan och brinner såväl för konceptutvecklingen som för Örnsköldsvik och Höga kusten. Hennes fokus kommer att vara lokal samverkan.

Under fyra månader kommer saker succesivt att utvecklas och förändras i samverkan med kunder för att sedan inviga det nya konceptet den 28 februari 2019. Eva-Karin Öhman som chefat och byggt upp verksamheten vid Café UH under 20 års tid kommer att vara platschef under uppstarten. Som kund erbjuds man vara en del av denna utveckling. Olika dagar testas och utvärderas olika koncept och upplägg med fokus att skapa hållbarhet.

– Jag är övertygad om att företagsmodeller som bygger på social och ekologisk hållbarhet är framtiden och det känns fantastiskt att få utveckla ett sådant koncept i Örnsköldsvik, säger Stina Haglund som kommer att vara VD under uppstarten.

 

Publicerat