Övrigt

68 procent av Ö-viks cyklister använder hjälm

I en mätning av cykelhjälmsanvändningen i landet så går det att se att 68 procent av Ö-viks cyklister använder cykelhjälm.

Mätningen har genomförts av Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, NTF, och har bestått av över 100 000 observationer av cyklister i samtliga län. Mätningen visar att andelen cyklister i hela landet som använder hjälm har ökat en aning sedan 2017, från 44% till 46%.

I mätningen så framgår det att ungefär sex av tio cyklister i Västernorrland använder hjälm, vilket går att jämföra med rikssnittet på fyra av tio cyklister. Västernorrland ligger även högre än rikssnittet på antal barn under 15 år som använder hjälm, med 65% av barnen i Västernorrland jämfört med rikssnittet på 58%. 

Örnsköldsviks kommun, tillsammans med Sundsvall, har en cykelhjälmsanvändning på 68%, vilket är högre användning än de andra kommunerna i länet samt tio procent över länssnittet som ligger på 58%. Lägst antal cyklister som använder hjälm fanns i Timrå där bara 44% av cyklisterna använder hjälm.

Cykelhjälmsanvändningen i Västernorrland:

Örnsköldsvik, 68%
Sundsvall, 68%
Ånge, 65%
Kramfors, 57%
Härnösand, 57%
Sollefteå, 47%
Timrå, 44%

 
Publicerat