Nyheter/Reportage

”En härlig och ambitiös grupp”

På Rosenbackens vård- och omsorgsboende i Själevad började Rosengruppen sitt arbete i samband med invigningen i april detta år. Nio personer ingår i gruppen och de arbetar i huvudsak måndag till fredag i två separata gäng med alla möjliga sysslor.

Rosengruppen hjälper pensionärerna på vård-och omsorgsboendet på olika sätt, samarbetar med Träffpunkten då man bland annat hämtar boende på Rosenbacken till olika aktiviteter. Dessutom delar man ut post, har hand om sopsorteringen, tar hand om matavfall och tvätteriet, bakar bröd och erbjuder enklare luncher i det fina caféet på Rosenbacken. Det är även är öppet för allmänheten, vilket allt fler pensionärer utifrån har börjat upptäcka, men här brukar även personal på Rosenbacken och likaså gäster från andra närliggande arbetsplatser inta sin lunch.

Nadja Manselius arbetade tidigare som undersköterska under rosenborgstiden och är nu alltså en av två handledare för gruppen. Hon lovordar samarbetet med alla olika instanser på Rosenbacken och trivs verkligen med sitt jobb.
– Det är en härlig grupp som jag jobbar med, många glada skratt och närvaron är nästan hundraprocentig. Jag ser verkligen hur de har utvecklats sedan de började här. Arbetet kan vara mycket krävande utimellan, konstaterar Nadja och det är en utmärkt möjlighet för unga och gamla medarbetare i Rosengruppen att få meningsfull sysselsättning.

Elina Sjöberg är en av de nio som ingår i Rosengruppen och hon stortrivs verkligen med arbetet.
– Jag har jobbat här nu i sex veckor och det är jätteroligt, vi har mycket bra gemenskap och så får man träffa många trevliga människor här på Rosenbacken. Det roligaste är att baka.

Patrik Söderlund har varit med i stort sett sedan starten i våras och är också han mycket nöjd.
– Här finns det mycket att göra och jag trivs väldigt bra här.

 

Publicerat