Du är här

2018-10-03 - Övrig kultur
Ulf Nordwall är aktuell med böckerna SMED och Hållbara hus i kallt klimat.

Ulf aktuell med två böcker

Ulf Nordwall, uppvuxen i Örnsköldsvik men numera bosatt i Umeå, kommer till Arkenbiblioteket onsdag 3 oktober för att prata om sin bok SMED.

Ulf Nordwall, arkitekt och projektutvecklare inom Peab Sverige AB:s byggverksamhet, har flera gånger tillsammans med sin bror Peter (bosatt i Vasa) och sångerskan Maria Bervelius härifrån Örnsköldsvik satt upp minimusikalen SMED på flera platser. Nu finns SMED även i bokform och onsdag 3 oktober kommer Ulf till Arkenbiblioteket för att berätta om boken och den verkliga historien som ligger bakom.
– Boken och musikalen handlar om hur livet var för nybyggarna i norra Sverige på 1800-talet. Det var samma drivkrafter som drev folk norrut i Sverige som när folk emi-grerade till Amerika, berättar Ulf.

SMED har även spelats på Swedish American Museum och på Nordic Culture Center i Chicago, där den mottogs väl.
– De var väldigt nyfikna när jag pratade om Norrland som Sveriges Amerika. Det är en spännande historia som bygger på verkliga händelser och man ser på publiken hur intressant de tycker att den är.

Ulf och Peter Nordwall har skrivit musiken och Maria Bervelius sångtexterna, och boken – där historien berättas på både svenska och engelska – innehåller även noterna och sångtexterna. Dessutom är den rikt illustrerad med vackra akvareller av Anna Galvina, konstnär och utbildare vid Svenska kyrkan i Umeå och bördig från Lettland.

Ulf Nordwall är också aktuell med en annan bok, del 2 av ”Hållbara hus i kallt klimat” som beskriver 31 spännande byggnader från Finland i öster till Kanada i väster.

Dela med dig av denna artikel på: