Hälsa

Kort väntetid vid akuta besök i Region Västernorrland

Enligt färsk statistik från Socialstyrelsen så ligger Region Västernorrland på andra plats bland landets regioner och landsting för kortast väntetid till att få en läkarbedömning vid ett akutbesök.

Mediantiden för att få en läkarbedömning vid ett besök på en akutmottagning ligger på närmare en timme i större delen av landet. Men i Västernorrland ligger mediantiden på bara 35 minuter vilket också ger Västernorrland andra platsen för kortast väntetid. Förstaplatsen tar Norrbotten hem där mediantiden ligger på 30 minuter. 

– Vi har haft fokus på att hålla nere väntetid att få komma till läkare och det är roligt att det syns i nationella jämförelser, säger Anders Lundin, länsverksamhetschef för akutvård och ambulans, i ett pressmeddelande. 

Även för den totala vistelsetiden på akutmottagning så har Region Västernorrland bättre siffror än riksgenomsnittet och blir där tolfte bästa i landet. 

Statistiken är grundad på uppgifter som rapporteras in till Socialstyrelsens patientregister och gäller patienter 19 år eller äldre.

Publicerat