Fotboll

Fotbollsfest i Skorped

Sista matchen är inte spelad – men Skorpeds fotbollsspelare jublar redan nu.
– På söndag ska vi fira! säger Mariana Karlsson vars lag gjort en strålande säsong och nu står som vinnare av division 3.

I säsongens sista match drabbar Skorped samman i ett derby mot Anundsjö. En vanlig dag ett rafflande möte, men förutom prestige innebär resultatet denna gång ingenting: förra helgen stod det nämligen klart att klubben är vinnare av division 3.
– Glädjen är enorm, att nu se vad vi lyckats med tillsammans som vi bara kunde drömma om i början av säsongen, säger yttermittfältaren Mariana Karlsson. 
Skorped har också ett herrlag och om allt går deras väg på lördag, vinner de även sin division. Allt hänger på vinst mot Bjärtrå.
– Skorped är ju en väldigt liten ort och det är stort att över huvud taget ha två seniorlag, säger Mariana och lyfter fram damlagets målvaktstränare Erik Hellström och Tommy Karlsson, tränare för både herr- och damlaget, som en stor del av framgångarna. 

Efter söndagens match blir det alltså fest. Exakt vad som kommer utspela sig på planen vill Mariana hålla lite hemligt, för publikens skull. 
– Vi leder publikligan på både dam- och herrsidan, vi har ett härligt supportergäng. Så vi tror och hoppas de stannar kvar efter matchen.
Huruvida Skorped nu väljer att kliva upp i divison 2 blir ett senare beslut.
– Nu ska vi bara njuta! 

Publicerat