Näringsliv

Satsning för ny service och teknik

Nu kan man hos Leader Höga Kusten söka förstudiestöd för att utreda möjligheten för ett projekt eller satsning som utvecklar ny teknik eller nya former för service i Höga Kustens landsbygd tillsammans med andra.

– Med satsningen vill göra det lättare att söka förstudier och skapa goda förutsättningar för utveckling på landsbygden i Höga Kusten, säger Jonny Lundin, Ordförande Leader Höga Kusten. 
Hos Leader Höga Kusten kan man nu söka stöd till förstudier som ska resultera i en kommande satsning eller en projektansökan och som ska utveckla ny teknik eller service på landsbygden. 
– Vi vill göra det möjligt att prova nya idéer, men med en förenklad och snabbare ansökningsprocess. Många gånger finns det initialt ett behov att reda ut innehåll och begränsningar i ett kommande projekt. Det kan handla om att samverka, förankra, bygga nätverk, driva processer samt hämta in information och kunskap, säger Jenny Edvinsson, Verksamhetsledare Leader Höga Kusten. 
Leader Höga Kusten vill med satsningen bidra till ett ökat företagande kopplat till teknik och att nya organisationsformer för service utvecklas på Höga Kustens landsbygd. Stöd till en förstudie kan sökas om 20 000 till 80 000 kronor. Satsningen sker genom ett så kallat LAG-ägt projekt dvs. drivs av föreningen Leader Höga Kusten.
Vilka projekt som får stöd beslutas av föreningens styrelse. Ansökningar tas emot löpande från och med den 17 september 2018.
– Det finns ett stort behov och efterfrågan efter en sådan här möjlighet och vi hoppas att många tar chansen att testa och utveckla sina idéer med hjälp av satsningen, säger Jenny Edvinsson.

Publicerat