Nöje & kultur

Hallå där Erica Lang, Örnsköldsvik...

... som på måndag tar över en hel biosalong tillsammans med 27 vänner – bara för att få dansa och sjunga ifred till senaste ”Mamma Mia”-filmen.

Vad är det ni gör?
– Det började med min kompis Pia som såg ”Mamma Mia! Here we go again” på Palladium, hon älskar ABBA och är ganska energisk av sig. Under visningen tjoade hon med i låtarna – vilket direkt drog till sig onda blickar. Väl hemma funderade hon om det kanske gick att boka en hel sal bara för att få sjunga och dansa utan att någon skulle bli sur. Så vi hörde av oss till Palladium och chefen där tyckte att vår idé lät rolig. Så han har ordnat med en specialvisning nu på måndag, i en hel salong bara för oss!
– Vi gör det här för att sprida lite glädje. Vi tänker också lägga upp allt på social medier. Det är kul att tänka utanför boxen!

Hur väl känner ni alla varandra?
– Vi är tre tjejer i festkommittén, kan man säga; jag, Pia Berggren och Anna Fredriksson. Så vi tar med oss nio kompisar var. Det enda kravet för att vara med är att ingen får sitta still, alla måste sjunga och dansa! Nu är vi 28 heltaggade personer.

Är ni stora ABBA-fans?
– Nej, men deras musik är något alla går i gång på och gillar. Och det är en bra feeling i filmerna, man mår bra när man går ut från bion.

Beskriv hur du ser kvällen framför dig.
– Det ska vara helt otillåtet att sitta still i stolen. När vi tågar ut tror jag att vi alla kommer sväva på små ABBA-moln. Jag hoppas de har bra ljudisolering mellan salongerna!

Kan det bli en repris framöver?
–  Absolut, det här blir en tradition. Vi hoppas på att det släpps både ”Mamma Mia” 3, 4 och 5!

Publicerat