Musik

Jessica Wetterstrand gör comeback

Sedan Sarek slutade turnera har Jessica Wetterstrand saknat publikkontakten. Nu är hon på gång igen; med den nya konstellationen Zara & Jessica har hon nyligen släppt singeln ”En helt ny dag”.
– Den handlar om kärleken till livet, till allt, säger Jessica som hoppas få ge sig ut på vägarna snart igen.

För 15 år sedan, 2003, blev Jessica Wetterstrand från Örnsköldsvik stjärna över en dag. Med gruppen Sarek och låten ”Genom eld och vatten” tog hon sig vidare till final i Melodifestivalen och under de år som följde hann Sarek göra flera album och turnéer. Men 2012 tog resan slut och Jessica drog sig tillbaka till Hörnett i Örnsköldsvik för familjeliv och arbete. 
Fram tills nu.
– I fjol gjorde jag en spelning med Zara Kronvall Sigfridsson på Pride i Stockholm och det var så kul, att träffa publiken och få den respons vi fick. Zara och jag har så himla roligt när vi är tillsammans, säger Jessica om sin vän och bandmedlem från Sarek.

Därefter tändes en gnista att fortsätta med musiken – och passande nog hörde plötsligt låtskrivarna och tvillingarna Ylva och Linda Persson av sig.
– Det var en ren slump och i precis rätt stund. På något sätt hade de fått nys om oss och hade en låt på engelska som jag skrev om till svenska. 
Låten, ”En helt ny dag”, är en modernare poplåt. Men folkmusik-soundet från Sarek finns kvar.
– Zara och jag har alltid sagt att vi var popen i Sarek. Resten av bandet stod för folkmusiken. Vi ville behålla den men göra soundet mer nutida, mer 2018.
Textmässigt handlar ”En helt ny dag” om kärlek – men inte den sedvanliga, mellan två människor. 
– Det är ju oftast så det är, men jag ville förmedla lycka och kärlek till livet, till allt. Känslan om våren när ljuset kommer, när de mörka vinterdagarna försvinner och vi får känna oss levande igen. Då vi vaknar till lite.

Just nu har den nya singeln över 12 000 strömningar på Spotify. Jessica glädjer sig över responsen.
– En hel del Sarek-fans har hört av sig, det känns jättebra. Och att arbeta med Zara igen är underbart. Nu småskriver vi alla tillsammans och planerar ge ut ett album. Sedan hoppas jag på att få komma ut och spela igen. En stor turné genom hela Sverige – det skulle vara helt fantastiskt.

Publicerat