Du är här

2018-09-10 - Teater
Foto: Robert Eldrim

Elefanten i rummet

David Batra till Örnsköldsvik och Folkan Teater 12 september med sin nya föreställning ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”.

Efter senaste valet, 2014, insåg komikern David Batra att han var tvungen att börja skämta om ett ämne som han tidigare undvikit. Som make till en känd partiledare blev han plötsligt ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Nu är Batra ute på riksturné med sin föreställning och onsdag 12 september kommer han till Folkan Teater.

Sex år efter succéshowen ”Det här var ju tråkigt” åker David Batra ut på turné igen med sin nya föreställning som är en renodlad standup-show där han lyfter fram det absurda i ett udda vardagsliv. Hur pusslar man egentligen med dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Hur går sommarsemestern till när SÄPO är med?

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på tv varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna ”elefanten i rummet”. Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött. ”Elefanten i rummet” är den mest personliga föreställning jag gjort men också den roligaste, säger David Batra.

 

Dela med dig av denna artikel på: