Hälsa

Sportcenter Övik satsar

Samtidigt som det gymmas som vanligt på Sportcenter Övik, byggs det för fullt i en intilliggande lokal tänkt att förvandlas till en helt ny konceptsal – på 300 kvadratmeter.
– Vi satsar på tre unika koncept som ingen annan har i Norrland, säger ägaren Thomas Frestadius.

Intill den vanliga verksamheten på Sportcenter Övik (före detta Brux) finns en yta på 300 kvadratmeter där det länge spelats innebandy och badminton. Nu får bollentusiasterna se sig om efter andra ställen att drabba samman – den stora lokalen byggs om för att bredda Sport-centers utbud.
– Den nya konceptsalen är för gemene man att använda, den är inte bara riktad till muskelbyggande utan också till funktionell träning för att hålla i gång kroppen, säger ägaren Thomas Frestadius.

Maskinerna i den nya lokalen säger Thomas är unika i sitt slag, tänkta att skapa en maximal träningseffekt utifrån kroppens egna rörelser – att jämföra med de naturliga rörelser som görs vid träning med fria vikter.
– Vi kommer exempelvis att ha cyklar som drivs med luftmotstånd, så kallade assault bikes, bananformade löpband som drivs av din egen kraft och styrketräning i cirkel.

Att profilera sig bland Örnsköldsviks gym är av vikt.
– Den största anledningen till att vi gör detta är för att vi har en oanvänd hall, men också för att sticka ut. Gymmen i Örnsköldsvik ploppar upp som svampar, säger Thomas, som om några månader hoppas få öppna den nya avdelningen.
– Grejerna droppar in i oktober och då går det undan. Det ska målas, läggas golv och en ljudanläggning ska installeras. Så i slutet av oktober räknar vi med att allt är klart.

Publicerat