Du är här

2018-09-14 - Musik
Foto: Peter Knutson

50 år med Björn Skifs

14-15 september kommer Björn Skifs till Örnsköldsvik med sin stora show ”Bitar ur mitt liv” – och vi har biljetter som vi lottar ut.

Skivdebuten skedde redan 1967 tillsammans med Slam Creepers och det stora genombrottet kom 1974 då Blåblus – eller Blue Swede som de kallade sig internationellt – toppade amerikanska Billboardlistan med ”Hooked on a feeling”. Resten är ett långt stycke svensk musik- och underhållningshistoria. 14-15 september kommer Björn Skifs till Örnsköldsvik med sin stora show ”Bitar ur mitt liv”.

Björn Skifs har hunnit fylla 71 år och ifjol, när den mångsidiga sångaren, skådespelaren och underhållaren firade 50 år som artist, släpptes en cd-box med hela hans skivkatalog plus en hel del tidigare outgivet material.

De 50 fantastiska åren med Björn Skifs har nu också blivit en ny show som han tar på turné ut i landet.
– Det har gått 50 år sedan jag spelade in min första skiva. Det har blivit så många låtar genom åren och jag kan knappt vänta på att få spela dem igen. Att få ta gamla favoriter och ge dem en nutida klang med stor orkester, kör och stråkar, berättar Björn Skifs på sin hemsida.

Showen ”Bitar ur mitt liv” blir en tidsresa genom de fem decennier som utgör Björn Skifs unika karriär. Det kommer att bli många kära återseenden och säkert några överraskningar, buspojken Skifs har inte slagit sig till ro.
– Lust och nyfikenhet har varit drivkraften genom alla år. Att skapa en ny show är alltid spännande och roligt, jag är lika nyfiken som alla andra på hur det ska bli, säger Björn.

Turnén inleds med två utsålda shower på Sollidenscenen på Skansen i Stockholm och sedan ger sig Björn Skifs ut i landet och besöker tolv städer. Karlstad är första anhalt och därefter kommer showen till Örnsköldsvik där det blir dubbla föreställningar i Fjällräven Center 14-15 september.
Nu finns alltså chansen att se och höra en av landets absolut mest folkkära artister när han ser tillbaka på en fantastisk karriär som berört så många, under så många år.
– En av de vanligaste frågorna jag får från min publik är: ”När kommer du hit?”. Nu kan jag äntligen svara: ”Snart!”.

Dela med dig av denna artikel på: