Du är här

2018-08-09 - Näringsliv
Foto: Mats Forsgren

Örnsköldsviks kommun vill besöka lokala företag

Örnsköldsviks kommun har som mål att besöka minst 100 företag per år som en del i sitt arbete att stärka företagsklimatet i Örnsköldsvik. Hittills i år har de besökt 48 företag.

Syftet med att besöka företagen på plats är att bättre lära känna företagen och få mer kunskap om deras specifika behov och vad kommunen gör bra och kan göra ännu bättre. 

– Väldigt många av våra företagare ser positivt på framtiden och har glädjande nog planer på att utveckla sin verksamhet. Vi har också fått med oss konkreta tips på förbättringar i vår hantering av företagsärenden, säger Fredrik Holmgren, näringslivschef, i ett pressmeddelande.

Näringslivsenheten vill få god spridning av företag som de besökt, både geografiskt och mellan olika branscher och företagsstorlekar. Därför ber näringslivsenheten att fler företagare runt om i kommunen hör av sig för att få ett besök. 

– De personliga mötena är viktiga för att stärka kontakterna med företagen och de ger oss värdefull information att ta med oss i vårt arbete. Synpunkterna från besöken ger oss en tyngd internt när det gäller att förbättra näringslivsklimatet ytterligare. Nu har vi drygt hälften av årets besök kvar att göra och jag tar gärna emot inbjudningar från företag som vill berätta om sin verksamhet samt ge tips på hur vi kan förbättra vår service, säger Fredrik Holmgren.

Dela med dig av denna artikel på: