Nyheter/Reportage

Branden på Brattsjö släckt – fortsatt hög brandrisk råder

Den ca 500 hektar stora branden i Brattsjö är avslutad och markägaren har fått tagit över ansvaret för efterbevakning av området. Örnsköldsviks kommun understryker i samband med detta att det råder fortsatt hög brandrisk och att eldningsförbud fortfarande gäller.

Branden i Brattsjö, samt en mindre brand i Norrälvsjö under helgen, har bekämpats av hel- och deltidsbrandmän tillsammans med hemvärn, skogsbrandvärn och frivilliga från allmänheten. På Örnsköldsviks kommuns hemsida tackar räddningstjänstens Victor Kvamme för all hjälp med insatserna. 

– Vi är förstås mycket tacksamma för alla de insatser olika personer har bidragit med. Det handlar om allt från att släcka bränder, ordna med mat till att köra transporter. Torkan och värmen har bidragit till ovanligt många larm om brand i terräng på kort tid, vilket har lett till ett ansträngt läge i vår organisation, men tillsammans med de som ställt upp trots semestrar och ledighet har vi kunnat hantera situationen på ett bra sätt, säger Victor Kvamme.

Trots regnet i helgen så råder det fortsatt hög brandrisk och alla uppmanas att vara försiktiga och uppmärksamma då risken för skogsbrand är fortfarande mycket hög på grund av värmen och torkan. 

Mer information om skogsbränder och hur läget ser ut i Västernorrland går att hitta på Länsstyrelsens hemsida. 

 
Publicerat