Sport & Fritid

O-Ringen 2018 är äntligen invigt.

Det pep över hela O-Ringentorget när världens största orienteringstävling invigdes med en SI-stämpling – rakt ut i högtalarna. Hundratals personer hade tagit sig till invigningen på lördagseftermiddagen.

– Jag och hela vår organisationen ser jättemycket fram emot att hälsa er alla riktigt varmt välkomna till Höga Kusten. Vi är jättestolta över vår del av världen och det arrangemang som vi har förberett åt er, säger Clas Engström, generalsekreterare för O-Ringen i Höga Kusten.

Mitt emot scenen, där O-Ringens generalsekreterare Clas Engström höll tal, vajade 40 flaggor i vinden. Löpare från hela världen har tagit sig till Örnsköldsvik för att springa de fem etapperna.

Västernorrlands läns landshövding Berit Högman uppmärksammade också de många internationella besökarna.

– Till att börja med skulle jag vilja välkomna alla våra internationella gäster. Jag hoppas verkligen att ni kommer att njuta av det här evenemanget, säger hon på engelska.

Kommunstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) skickade ett budskap till alla orienterare.


– Passa på att njut. Passa på att upplev. Passa på att ta ut svängarna när ni ändå är här i hjärtat av Höga Kusten.

Malin Sundeby och Aaron Axelsson ansvarade för invigningen. Efter att alla tal var avslutade studsade Niclas Lundins livemusik mellan O-Ringentorgets många tält.

 

// oringen.se

 

Publicerat