Du är här

2018-07-01 - Föreningsliv
Maria Nyberg och Anna Forsberg, Diabetesföreningen Örnsköldsvik.

Golfdag för diabetesforskning

I ett samarbete med Örnsköldsviks golfklubb Puttom bjuder Diabetesföreningen i Örnsköldsvik in till golftävlingen Blå Ringen 2018, tisdag 17 juli. Anmälningsavgiften skänker Puttom till diabetesforskning.
– Vi är otroligt tacksamma för att de ställer upp på detta, säger Maria Nyberg som sitter i styrelsen för Diabetesföreningen i Örnsköldsvik.

Under dagen kommer hon, tillsammans med övriga representanter från föreningen, att dela ut broschyrer och informera om diabetes. De kommer även att hyras ut som caddies – ett tillfälle för tävlingsdeltagare att bidra med mer pengar och samtidigt få mer information. För golfare med diabetes gäller det exempelvis att planera inför de 18 hålen.
– Det gäller att ha en bra blodsockernivå, att vara på golfbanan innebär en kraft-ansträngning. Precis som i alla sporter måste man ha koll så att den inte sjunker för lågt eller stiger för högt.

Tävlingen sträcker sig över hela dagen – har man inte tid att närvara under de officiella tiderna, går det utmärkt att dyka upp för att spela senare på kvällen. De som saknar grönt kort, vilket krävs för att få spela, välkomnas också att bidra till insamlingen genom att betala deltagaravgiften ändå; man behöver alltså inte vara på plats för att bidra. 
– Vi hoppas på en stor uppslutning och att vi får in över 20 000 kronor. Vi håller tummarna för en bra dag, säger Maria Nyberg.

Dela med dig av denna artikel på: