Övrig sport

Fristils-SM till helgen: "En bra utmaning för våra brottare"

Första gången Husum Brottarklubb arrangerade SM i Ö-vik var 2010, då i Skyttishallen. Nu är det dags igen. Den 2-3 juni avgörs fristils-SM i brottning i Sporthallen vid Paradiset.

Tom Svensson, allt i allo, och en gång i tiden framgångsrik brottare i den anrika brottarklubben berättar att ca 150 brottare från hela Sverige kommer att delta, från Malmö i söder till Umeå i norr. Från Husum Brottarklubb kommer tolv brottare att kämpa om medaljerna.

Tränaren Mehdi Farokhian ser verkligen fram emot tävlingarna och menar att det blir en bra utmaning för klubbens brottare då de bästa brottarna kommer att vara på plats.
– Vi har stora förhoppningar på förra SM:ets guldmedaljörer som till exempel  Sardar Timori,  Naib Ilaldayev, Mustafa Kasiri och Morteza Rahimi, men jag tror och hoppas även att de andra killarna har potential att nå medaljer i ungdoms-, junior och seniorklassen. Att det kommer många åskådare som kan heja på våra killar under tävlingsdagarna vore härligt och det kommer att bjudas på bra brottning, lovar Mehdi.

Naib Ilaldayev, tog SM-guld i 86-kilosklassen förra året och han tycker att det ska bli kul med SM i Ö-vik:
- Jag känner mig i toppform och tänker kämpa stenhårt för ett nytt guld.

Så alla ö-viksbor, ta tillfället i akt och kolla in när de duktiga husumbrottarna kopplar grepp i kampen om SM-medaljerna.

Publicerat