Samhälle

Så ska upprustningen av Sörliden se ut

Den 3 maj hölls en pressträff där det presenterades hur Örnsköldsviks kommuns och Övikshems planer för hur upprustningen av Sörliden kommer att se ut.

Samarbetet och satsningen är en del av ett samverkansprojekt som ska lyfta bostadsområdet Sörliden, öka trivseln och ge fler möjligheter till aktivitet och gemenskap i området. Sörliden-Valla samverkansförening och Sörlidenskolan medverkar också i arbetet. 

Bland planerna finns det att bygga en ny mötesplats i närheten av lekplatsen på Sörbyvägen 10, som Övikshem kommer att fräscha upp och utöka med fler aktiviteter för olika åldrar. Det ska finnas möjlighet till att spela fotboll, basket, att klättra och att ta sig över hinder, men det ska också finnas sittplatser, möjlighet till att grilla samt en utescen.

Det ska också anläggas en spontanidrottsplats i området vid Sörbyvägen 24. Där ska det finnas bollplaner, frisbee-korgar och hinderbana, men även cykelstig och pumptrack för kickbikes, bmx-cyklar och skateboards. Även där ska det också finnas plats för social samvaro med gröna områden och ny belysning. Planerna är tagna efter önskemål från skolbarn i området. 

I planerna ingår det också att Sörlidenskolans skolgård kommer att rustas upp och få sig ett lyft. Den ska bli grönare, tryggare och bland annat få nya gungor, planteringar och sittplatser.

Planerna och de nya byggena planeras att komma igång under sensommaren 2018 och beräknas kosta runt 5,2 miljoner kronor. 

För att ta del av planerna och skisserna, besök Örnsköldsviks kommuns hemsida.

Publicerat