Nyheter/Reportage

En vecka för alla seniorer

Denna vecka är det åter dags för Seniorveckan, ett samarrangemang mellan Örnsköldsviks kommun och pensionärsorganisationerna och temat är Hälsa och trygghet. Här nedan hittar du program för hela veckan.

Detta blir femte gången som man arrangerar veckan. Det blir ett digert program och det är viktigt att poängtera, tycker planeringsgruppen, att alla seniorer i kommunen är välkomna.
– Det ska vara en vecka med olika inslag som piggar upp kropp och själ och bidrar till livskvalitet, glädje och framtidstro, säger Maine Svensson i planeringsgruppen.

Bland mycket annat så blir det en Seniormässa på tisdag i Arkenbiblioteket, då besökarna bl.a. får träffa dietist, arbetsterapeut, sjukgymnast, konsumentvägledare och fixartjänstkunniga som berättar om tillsynskamera i hemmet. Dessutom kommer Gun-Mari Östlund, mera känd som Gunsan, att dela med sig av sin livsglädje.

Maria Meidell f.d chefsläkare föreläser både på Komi In i Ö-vik och på träffpunkten i Bredbyn och ämnet är ”Normalt åldrande”.

– Ett mycket viktigt inslag under veckan är Öppet samråd, då Ö-viks seniorer får möjlighet att träffa politiker och tjänstemän och lyfta frågor som rör hälsa och trygghet, konstaterar Maine Svensson.

Den mycket uppskattade veckan avslutas nästa fredag med fräsch modevisning, då seniorer visar upp kläder från de lokala klädbutikerna.

 

Bilagor
Publicerat