Du är här

2018-04-15 - Utställning
Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Kronan visar utställning om medmänsklighet

Från den 17 april till 1 juni sätts medmänsklighet i fokus i stadshuset Kronan i Örnsköldsvik genom ett urval av fotografen Elisabeth Ohlson Wallins bilder. Utställningen sätts upp i den allmänna ytan på entréplanet.

I ljusgården på besöksplan, mitt i kontorshuset, kommer det att bli möjligt att ta del ett urval av Ohlson Wallins konstverk, bland annat från den senaste utställningen id:TRANS.

 

Kommundirektör Magnus Haglund är nöjd att nu kunna presentera en utställning som så tydligt ger underlag för både människors egna reflektioner och gemensamma samtal om hur människor ser på varandra.

 

– Medmänsklighet är förstås ett tidlöst ämne, men det är också ett ämne i tiden och en konst att kunna skildra det på ett aktuellt och kännbart sätt. Jag tror och hoppas att denna utställning kan skapa samtal och hjälp till att vi tar ytterligare steg framåt för ett öppet och jämställt samhälle. 

 

Utställningen kommer att vara öppen under kontorstid tisdag till fredag samt kvällstid vissa onsdagar, och vissa lördagar.

 

På måndag den 16 april kl. 18 så håller de vernissage där det utöver visning av utställningen också kommer bjudas till musik av Sara Bogale.

 

Information om utställningen finns på Örnsköldsviks museum & konsthalls webbplats där det också kommer att finnas möjlighet att boka visningar.

 

Elisabeth Ohlson Wallin är fotograf och fick sitt genombrott 1998 genom utställningen Ecce Homo, som också visades i Örnsköldsvik 2008. Den senaste utställningen id:TRANS hade vernissage i mars på Dalarnas Museum i Falun och beskrivs som den första stora utställningen i Sverige om transpersoner.

Dela med dig av denna artikel på: