Du är här

2018-04-13 - Mat & dryck
Rickard Byström, Granngården, Johan Lundström, Matstudio S20, Erik Karlsson, Munskänkarna och Jenny Hellman, Fru Hellmans Choklad, är några i raden av utställare som ser fram emot Höga Kusten Smakmässa 13-14 april. Foto: Håkan Nordström

Smakmässan invigs idag

Den 13-14 april är det dags för Höga Kusten Smakmässa i Fjällräven Center med närmare 90 utställare från branschen. Här är fyra av dem som laddar inför nästa helg.

Under två dagar samlas mat, delikatesser, konfektyr, köksredskap och god dryck i Fjällräven Center då utställare från hela Sverige finns på plats. Målsättningen är att det ska bli Norrlands största smakfest och ett årligt återkommande arrangemang. Under fredag och lördag nästa vecka kommer det finnas massor av möjligheter för besökarna till diverse smakupplevelser.
­– Cirka hälften av utställarna har lokal förankring. Jag tycker att vi fått till en bra blandning och rekommenderar självklart ett besök, säger Sammy Broqvist i Modo Hockey som tillsammans med eventföre-taget Karlsson & Norberg står bakom evenemanget.

Efter månader av planering är det nu äntligen dags.
– Vi har haft smakmässan i tankarna under flera år, men nu blir det verklighet och Höga Kusten som ett allt starkare varumärke har definitivt inte varit en nackdel för oss, säger Thomas Norberg.

Fjällräven Center står rustat för tusentals besökare och arrangörerna lovar att ingen riskerar att knalla hem hungrig. Några välkända som kommer att dela med sig av sina erfarenheter är bland andra kocken Melker Andersson, vinentusiasten Maria Montazami och prisade konditorn Roy Fares.

Dela med dig av denna artikel på: