Samhällsinformation

Kommunstyrelsen 3 april 2018

Här kan du läsa kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 3 april.

Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats www.ornskoldsvik.se.

Gågatorna kan bli fler
Kommunstyrelsen föreslår efter en motion från Åke Andersson och Andreas Jansson, båda (C), att kommunen ska utöka åtgärdsprogrammet mot kvävedioxid med att utreda konsekvenserna av att stänga av tvärgatorna Skolgatan och Fabriksgatan och göra dem till gågator. Köpmangatan är sedan tidigare omgjord till gågata och under 2017 genomfördes ett försök med uteserveringar längs Skolgatan genom att upplåta ett antal parkeringsplatser. Tanken är att fortsätta erbjuda en sådan möjlighet.

Kuratorer mer tillgängliga
För att göra kuratorer mer tillgängliga och synliga på skolorna har elevhälsan i Örnsköldsvik bland annat förbättrat tillgängligheten via sms och mejl och jobbar kontinuerligt med att synliggöra telefonnummer och andra kontaktvägar. Kommunstyrelsen föreslår därför att fullmäktige ska se Johannes Nordins (M) motion om att ge elever möjlighet att kontakta skolans kuratorer genom sms och/eller app som uppfylld.

Nya ledamöter i minoritetsrådet
Örnsköldsviks kommun blev finskt förvaltningsområde den 1 februari 2018. Det öppna samrådet för nationella minoriteten sverigefinnar nominerade i slutet av februari Taina Rintamäki, Eeva Wikström, Kaija Orava och Carola Sjölind Westin till ordinarie ledamöter i minoritetsrådet och idag godkände kommunstyrelsen dessa liksom deras ersättare.

Publicerat